17 Şubat 2013 Pazar

Stock (et suyu) Hazırlama

Stock yani, Türkçe karşılığıyla çorba için et suyu hazırlamayı daha önceleri kendi kendime oradan buradan okuduklarım ve duyduklarımla şöyle hazırlıyordum.

Kemikli etleri, havucu, soğanı, biraz karabiberi, aklıma eserse defne yaprağını atıyordum suya, kaynatıp sonra süzüyordum. Geçenlerde orta okul arkadaşım Murat Aygül'ün facebookta paylaştığı (ki kendisi şu an Özyeğin Üniversitesinde Le Cordon Bleu Aşçılık Okulunda, aşçılık eğitimi alıyor) stock fotoğrafını görünce nasıl yaptığını sordum ve işte Murat'ın facebook safyasından onun kelimeleriyle et suyu tarifi:

Et kemık parcalarını once tavada sotele fırına ver sebzelerle tekrar sotele suyunu ver baharatlarını at ya duduklude kaynat ya da tencerede 3, 4 saat sureklı kaynarsa su cok azalır bıraz kısmak lazım altını


Eveett en kısa sürede denenmeli gibi gözüküyor :) afiyet olsun.


Hiç yorum yok: